Herfstwandeling door Lusthof de Haeck, Nieuwkoopse Plassen

De blaadjes aan de bomen kleuren mooi rood bruin, de paddenstoelen schieten uit de grond, het is herfst! Een heerlijke periode voor een fijne wandeling door het bos. Dit keer een herfstwandeling door het (moeras)bos bij de Nieuwkoopse Plassen, een route van Natuurmonumenten: Lusthof de Haeck. De wandeling is leuk en goed te doen voor zowel volwassenen als kinderen. Voor de kinderen is het een leuke uitdaging om zoveel mogelijk verschillende paddenstoelen te vinden en natuurlijk is er in het bos genoeg te verzamelen voor een gezellige herfsttafel thuis.

Wij vertrokken vanaf de parkeerplaats bij de “Werkschuur de Kievit“. Je kunt over de dijk wandelen, vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de velden en het water, of als de dijk wat drassig is, over het fietspad. Aan de linkerkant kom je het wandelpad “Malta” tegen, een leuk pad van ongeveer 1,5 kilometer met uitzichten op de Nieuwkoopse Plassen. Aan het eind van het wandelpad loop je zo weer verder richting het wandelpad van Lusthof de Haeck.

In verband met het Corona-tijdperk kent het wandelpad van het Lusthof zowel een ingang als een uitgang, dit staat duidelijk aangegeven en is erg fijn want de paden zijn smal en passeren op anderhalve meter wordt een uitdaging. Vanaf de dijk loop je door het veld naar het (moeras) bos, de paden zijn drassig en de bomen kleuren mooi rood bruin. De grond is bezaaid met eikeltjes en overal staan mooie paddenstoelen. Het pad is goed te volgen en af en toe kun je een uitstapje maken met een stukje extra wandelpad of een bankje met een fraai uitzicht op de plassen. Hebben er ontzettend veel soorten paddenstoelen gezien, de grijze buisjeszwam, het kleine schattige winterdonsvoetje, boleten en zwavelkopjes.

Aan het eind van het Lusthof pad staat een uitkijktoren vanuit waar je vogels kunt spotten en een mooi uitzicht hebt op de omliggende Nieuwkoopse Plassen.
Wij hebben in het gebied een goede twee uur heerlijk rondgelopen. Een aanrader voor de herfst en zeker ook in de zomer, dan kun je er kanoën of met een boot van Natuurmonumenten mee.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *