Padenrondje Kudelstaart

Hemelvaartsdag 2021, zitten helaas nog midden in de Corona pandemie, maar gelukkig is het supergoed weer en dus een goed moment om ons geplande padenrondje, vanaf huis, te gaan lopen.
De start was bij de vijver in onze wijk, een heerlijke plek met veel oer-Hollandse watervogels. Vanaf daar over het fietspad naar boven en linksaf de Herenweg op, beetje oppassen met het drukke verkeer maar verder genieten van de mooie huizen en af en toe een leuk uitzicht op de Westeinderplassen. Aan het eind de Ambachtsheerweg overgestoken en een stukje verder links de dijk op gelopen. Je loopt nu tussen de weilanden waar aan het eind, in april / mei, de tulpen zorgen voor een kleurrijk pallet. De koeien op de dijk gaven ons gelukkig genoeg ruimte om te passeren. Aan het eind weer even een hekje over en via de asfaltweg verder naar Bilderdam. Bij de brug staan twee fijne bankjes en een watertappunt van OASE, een perfecte plek voor een bakje thee.

De brug van Bilderdam over en vrijwel direct linksaf, als het goed weer is vindt je hier een stalletje dat allerlei leuke zomerse strandsnuisterijen verkoopt. Dit pad liepen wij verder totdat wij aan onze rechterhand de toegang tot het Laarzenpad zagen. Hekje over en hops, daar sta je ineens in een broedvogelgebied. Mooi dierrijkplekje, ganzen, vlinders, reigers en vele andere soorten (water)vogels. Wij liepen langs het water en aan het eind klim je weer een hekje over en loop je even gezellig tussen de schapen door. Na de schapen kwamen wij weer op de openbare weg, linksaf geslagen de Geerweg op en meteen de eerste weg weer naar rechts de Paradijsweg op, ook hier weer stalletjes met voornamelijk groente en bloemen/planten, gezellig! Op een klein kruispunt gingen wij rechtsaf het Kerkpad op, het eerste stuk nog langs huizen en dan vervolgens aan beide kanten de Langeraarse plassen. Een fijn en gezellig pad om op te lopen en aan het eind van het pad tussen de wateren een mooie, kleine ophaalbrug. Het daadwerkelijke pad eindigt in het winkelcentrum de Strooplikker, na het winkelcentrum rechtsaf langs het klooster en de weg over de Langeraarseweg vervolgt. Een wat langer recht stuk maar afwisselend, in het begin nog wat huizen en daarna vooral fietspad. Bij de splitsing zijn wij linksaf geslagen over het fietspad van de Geerweg, hier wat bloemetjes gescoord om thuis op kweek te zetten, hopelijk gaat het lukken!

Weer even een lang, maar zeker niet saai stuk, de Generaal van Merleweg. Het is een recht toe en recht aan fietspad, maar de drukte en het egocentrische gedrag van enkele fietser maakt dat je alert moet blijven en af een toe met een atletische beweging de berm in moet duiken. Na een enerverende goede kilometer kwamen wij weer aan bij de brug van Bilderdam, net als op de heenweg stond deze weer open. Het is een drukke vaarroute voor de plezierjacht en ik kan ze op deze zonnige Hemelvaartsdag geen ongelijk geven!
Opnieuw kwamen wij langs het waterpunt van OASE, dit keer liepen wij verder het vernieuwde Jaagpad op, het is er een stuk breder geworden, maar de weelderige natuur is jammer genoeg nog niet hersteld, ook de schapen laten zich nog niet zien. Kennelijk is het ook nog niet echt bekend dat het pad weer open is, want het was er nog vrij rustig. Bij de Tolhuissluis, aan het eind van dit deel van het kronkelige Jaagpad vindt je Theetuin (H)eerlijk, één van mijn favoriete plekjes. We hadden mazzel, op het drukke, maar ruim opgezette terras was nog precies één tafeltje vrij. Een lekker kop verse muntthee en een verse tosti met geitenkaas, mjam! Met een goed gevulde buik vervolgende wij onze weg alweer richting huis, vanuit de theetuin linksaf het Jaagpad vervolgt tot aan de eerste weg weer linksaf langs de Machinetocht, rechtsaf een stukje Hoofdweg langs de gezellige geitjes en aan het eind via de Ambachtsheerweg en de Bilderdammerweg de woonwijk weer in.
Een leuk rondje van ongeveer 15 kilometer zit alweer in de benen!

Route: Padenrondje Kudelstaart (Komoot)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *