29ste Poel en Bostocht (Amstelveen)

In de eerste week van mei organiseert de Aalsmeerse Wandelsport Vereniging een de Poel en Bostocht door het Amsterdamse bos en omgeving.
Gezellig met mijn zusje aan de wandel, wij kozen voor de route van 10 kilometer. De route slingert het eerste deel leuk door het groen gekleurde Amsterdamse bos, op deze zondagmorgen zijn er veel mensen actief, hardlopers, mensen te paard en mensen met de hond.

Dat laatste koppel vormt wel een uitdaging als je niet helemaal gesteld bent op deze viervoetige “vrienden”, je komt langs veel losloopgebieden.
Bij de gezellige Oude Karselaan loop je even het bos uit, om vervolgens niet veel verder het leuke Jac. P. Thijssepark in te lopen. Het park is bezaaid met vrolijk gekleurde bloemen en je wandelt over de kleine paadjes het hele park door.
Bij de Prins Bernhardlaan aangekomen, loop je het park weer uit, via het grindpad langs de oude spoorlijn naar het Broersepark. Langs het oorlogsmonument met verse bloemen, over de Majoor Borshart brug en de hoog in de lucht stekende ranonkelknoppen kom je uiteindelijk in het oude dorp terecht. Vanaf hier slinger je tussen de huizen door weer naar het clubhuis van de Poelster.
De route was goed bepijld en onderweg is er gelegenheid voor een sanitaire en lunchstop. Het weer was goed, al met al een leuke en goed georganiseerde wandeling.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *