Schiereiland Sao Laurencio, Madeira

Vanaf de parkeerplaats van Baia d’Abra (goed bereikbaar met de auto en vanaf Funchal met de bus naar Baia d’Abra, in het dorp overstappen op bus 113 en de laatste halte uitstappen), is de route goed aangegeven. Het eerste stuk daal je af naar een dal en vervolgens loop je over een brug en een trap van vlonders weer omhoog. Het vlonder pad gaat over in een smaller paadje waar je aan de rechterkant naar beneden kun naar het stenenstrand en aan de linkerkant heb je een fantastisch uitzicht op de grillige kust. De rode en zwarte rotsen steken mooi af tegen de woest golvende, helder blauwe zee.


Vanaf dit mooie uitzichtpunt loop je verder over het paadje, de weg gaat omhoog en omlaag zonder al te grote verschillen. Vanaf deze kant heb je vooral mooi uitzicht op de baai. Wij waren hier eind maart en moeder natuur had erg goed haar best gedaan. Mooie groene weiden, gezellig gekleurde bloemen, strak blauwe lucht en de prachtige rotsformaties.
Na de baai gaat het pad over een smalle landbrug, aan beide zijden daalt de rots bijna 100 meter loodrecht naar beneden. Aan het einde van het smalle pad kun je ervoor kiezen om de route linksom of rechtsom te lopen. Wij gingen eerst linksom door een soort kleine oase met palmbomen en langs het ecocenter Casa do Sardinha. Bij het ecocenter kun je lekker zitten aan picknicktafels. Handig voor degene die de steile klim naar Pico do Furado niet willen of kunnen maken. Het is een pittige klim en de wind waait er flink, er zijn treden aangelegd, maar deze zijn in niet al te beste staat, sommige balken liggen zelfs los. Als je je naar boven geworsteld hebt, wordt je beloond met een spectaculair uitzicht over het achterste gedeelte van het schiereiland.

Na deze klim en het fijne rustpunt kun je het rondje afmaken, je loopt nu over het pad met uitzicht op de zee en de baai. Aan het eind van het rondje loop je over het zelfde pad weer terug naar de parkeerplaats. Ondanks dat het hetzelfde pad is, blijft het mooi en vanaf deze kant ziet de wereld er immers weer heel anders uit.

TIP: De wandeling duurt ongeveer drie uur en is goed te doen voor iedereen met een normale wandelconditie. Ga er vooral in het voorjaar heen, dan is het schiereiland groen en bezaaid met bloemen. In de zomer is het er dor en droog.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *